Nişantaşı lazer epilasyon yaptırmak isteyenlerin bilmesi gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Lazer epilasyon diğer epilasyon çeşitlerine göre çok daha tercih edilen bir yöntem olarak bilinmektedir. Kalıcı ve sağlıklı olmasından dolayı kişiler bu yöntemi çok daha iyi tercih edebilmektedir. İstenmeyen tüy sorunu kadın erkek fark etmeksizin ortak bir problem olarak bilinmektedir. İstenmeyen tüyler kalıcı olarak yok edilmesi için lazer epilasyon tercih edilmektedir. Bu epilasyon türünde diğer klasik yöntemlere göre acısız olunması ile bilinmektedir. Bu işlem doğru cihaz ve uzmanlar ile birlikte yapıldığında oldukça etkili ve zararsız bir yöntem olarak bilinir.

Lazer epilasyon nedir?

Nişantaşı lazer epilasyon doğru cihaz ve işi bilen bir uzman tarafından uygulandığında oldukça etkili bir epilasyon çeşididir. Uzmanımız kişinin cilt tipi ve rengine göre aynı zamanda kıl yapısını analiz ederek hangi cihazı kullanacağını seçmektedir. Dolayısıyla kişinin kaç seansta bu tüylerden kurtulacağı bilgisine de yaklaşık olarak vermektedir. Lazer epilasyon farkı diğer klasik epilasyon yöntemlerine göre acısız olmasıyla bilinmektedir. İşlemi uygulayacak olan kişinin uzmanlığı ve doğru cihazların kullanılması da oldukça önemli bir konudur. Lazer epilasyondaki asıl amaç tüyü değil komple kıl kökünü yok etmek olarak söylenebilir. İşlemde lazer ışınları kıl köküne uygulanarak tüyün gelişimi sağlamakta olan kök hücrenin yapısını bozmaktadır. Bu sebeple tüy tekrar olarak cilt yüzeyinde belirlenmesi engellenmektedir.

Epilasyon işlemi

Nişantaşı lazer epilasyon amaç olarak çeşitli ışınların uyarılması ile elde edilmektedir. Bu yöntem kozmetik tüylenme için yaklaşık olarak 25 senedir uygulanmakta olan yöntemdir. Bir güzellik merkezinde planlama yapıldıktan sonra uygulama yapılacak olan bölge temizlenmektedir. Böylece kişinin kıl tipi hakkında incelenerek uygun cihaz ile birlikte lokal olarak seri atışlar yapılması işlemidir. Bu işlemde tamamen kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Bunun sebebi her tüy tipinin aynı zamanda rengine ve alanının genişliğine bakılarak yapılıyor olmasındandır. İşlemin başarı gösteriyor olabilmesi için belirli periyotlarla tekrarlanıyor olması gerekmektedir. Lazer epilasyon yöntemindeki asıl amaç kıl kökünün tamamı ile yok edilmesidir. Yani aslında kılın yok olmasından ziyade kıl kökünün yok etmek hedeflenmektedir.

Uygulama Aşaması

Nişantaşı lazer epilasyon uygulaması asıl amaç itibariyle kişinin kılını değil, kıl kökünü komple yok etmeyi amaçlamaktadır. Bu yöntem yaklaşık olarak 25 senedir lazer epilasyon yöntemi içinde yer alarak kullanılmaktadır. Üstelik vücudun tüm bölgelerinde uygulama imkanı tanımaktadır. Uzmanlar tarafından kıl tipi ve yoğunluğu,cilt tipi konular tespit edildikten sonra cihaz ile birlikte seri atışlar gerçekleşmektedir. Böylelikle lazer epilasyon yöntemi kıl kökünü komple yok etmeye yönelik amacını tamamlamış olmaktadır. Amaç itibariyle asıl yok edilmek istenen kıl kökünün yok edilmesidir. Dolayısıyla lazer ışığının oluşturduğu ısı parametresi kişinin koyu renkli tüyleri üzerinde daha etkili olmaktadır. Lazer epilasyon cihazın başlığı tarafından kişinin cildini atılan ışınlar ile birlikte cilt yüzeyini taramaktadır.

Lazer epilasyon çeşitleri

Nişantaşı lazer epilasyon hakkında bilgi edinmek isteyen kişiler öncelikli olarak çeşitlerinin ne olduğunu bilmesi gerekir. Lazer epilasyon işlemine başlamadan önce 4 farklı kullanılan tür bulunmaktadır. Bu türler dalga boyu farkı olarak karşımıza çıkmaktadır. Dalga boyu farkları epilasyon cihazlarının etkinliği içerisinde kişinin tamamı ile cilt kılı renge göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu çeşitleri isim olarak ruby lazer, alexandrite lazer, diode lazer gibi çeşitlerine ayırmak mümkündür.

Uygulama bölgeleri

Nişantaşı lazer epilasyon uygulama açısından vücudun pek çok bölgesine uygulanabilmektedir. Dolayısıyla lazer epilasyonun kişilerin tercih ettiği bölgelere göre sınıflandırmak mümkündür. Lazer epilasyon çeşidini tercih eden kişilerin en çok başvurduğu vücut bölgesi koltuk altı bölgesi olarak tanımlanabilir. Bir sonraki tercih edilen bölge ise bikini bölgesi arasında yerini almaktadır. Ve bir diğer arkasından takip eden bölge genital bölgeye uygulanan lazer epilasyon çeşididir. Aynı zamanda bacak bölgesi ve kol bölgesinde lazer epilasyon tercih eden kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.