Nişantaşı manikür yaptırmak isteyen kişiler bakımlı ve güzel tırnaklara sahip olmak istemektedir. Evde yapılan manikür işlemleri çoğu zaman kişileri tatmin etmeyebilmektedir. Doğru yapılmayan manikür teknikleri veya yetersiz malzemelerle iyi bir sonuç çıkmamaktadır. Öncelikli olarak manikürün ne olduğu hakkında bilgi edinmeliyiz. Estetik bir görünüme ulaşmak için düzgün bir manikür yaptırılmalıdır. Estetik bir görünümden ziyade el ve tırnağın daha iyi bir görünüme kavuşabilmesi için manikürün elleri rahatlatması da ayrı bir artıdır. Manikür işlemi ile birlikte tırnak kütikülleri denen kısımlar kenara doğru itilmektedir. Ya da bu kısımlar acı vermeden kesilebilmektedir.

Nişantaşı Manikür Uygulaması

Nişantaşı manikür uygulaması kişilerin tırnağını daha sağlıklı ve daha estetik görünüme ulaştırmak için uygulanıyor. Uygulamayı yaptıracak olan kişinin ellerine düzgün bir bakım yapılarak işlem gerçekleşmektedir. Öncelikli olarak manikür yapılacak eller ve tırnak etleri ılık bir suda bekletilmektedir. Böylece derinin yumuşaması da sağlanmış olmaktadır. Bu durum daha rahat bir manikür yapılmasına zemin sağlamaktadır.

Manikür işlemi evde veya güzellik salonunda kolaylıkla yapılabilmektedir ancak daha profesyonel bir sonuç elde etmek için güzellik salonları bu işlemde alanında öncü olmaktadır. Tırnaklara düzgün ve istenen bir biçim kazandırılana kadar törpüleme işlemi yapılmaktadır. Bunun için ise kişiye istemiş olduğu bir manikür stili olup olmadığı sorulmaktadır. Belli bir stil yoksa manikür yapacak olan uzman tarafından, tırnak yatağına uygun bir şekil bulunarak o şekilde törpüleme yapılır.

Manikür Nasıl Yapılır?

Nişantaşı manikür hakkında uygulama konusunda çeşitli sorular akla gelebilmektedir. Bu durumda manikür işleminin nasıl yapıldığı ve hangi aşamalardan geçtiğini bilmek önemlidir. Manikür işlemi için öncelikli olarak kolaylıkla evde veya güzellik salonunda yapılabilmektedir. Öncelikli olarak manikür yapılacak olan el ılık bir suda bekletilmektedir. Böylece tırnak derileri yumuşamış olacaktır. Kütikül çubukları ile birlikte tırnak üzerinde bulunan etler kenara doğru itilmektedir. Sonrasında bu etler kesilerek tırnak şekli ortaya çıkarılmaktadır. Ölü derilerin kesilmiş olmasının sebebi tırnağa ayrı bir form kazandırmaktan kaynaklanmaktadır. Bu işlemden sonra kişilerin tırnağına metal veya cam formda olan bir törpü kullanılarak şekil verilmektedir. Şekil ise badem veya kare formunda tırnak gibi kişinin tercihine göre değişiklik göstermektedir.

Manikür Aşamaları

Nişantaşı manikür aşamaları gerçekleştirirken dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta vardır. Önceliksiz olarak güzellik salonunda yapılan işlemlerde bu adımlara dikkat edilmektedir. İlk adım olarak tırnak yüzeyinde bir oje varsa bu ojenin çıkartılması gerekmektedir. Tırnak yüzeyinden çıkartılan oje sonrası nemlendirici kullanılarak tırnak yüzeyine asetonun verdiği zararda engellenmiş olacaktır. Sonrasında kişinin tırnakları ılık bir suda bekletilmektedir. Bu aşamada ölü deriler kenara itilerek tırnağa şekil verme işlemi kalmaktadır. Tırnak şekilleri kare tırnak, badem tırnak, kısa tırnak veya oval tırnak olarak tercih edilmektedir. Sonrasında istenen şekil dahilinde bu şekle uygun törpüleme işlemi gerçekleşmektedir. Tırnak yüzeyi parlatılıp cilalaştırıldıktan sonra pürüzsüz bir görünümde elde edilmektedir.

Manikür Stilleri

Nişantaşı manikür stilleri kişilerin tercih ettiği biçimde gerçekleştirilen uygulamalardır. Öncelikli olarak ilk sayabileceğimiz ve en çok popüler olan tırnak şekli badem tırnak biçimidir. Kişilerin tırnak yatağı uzun biçimdeyse bu tırnak şeklini tercih etmektedir. Tırnak yapısını badem şekline getirene kadar törpüleme işlemi gerçekleşmektedir. Bir diğer tercih edilen tırnak biçimi içse kare tırnak şeklidir. Orta uzunlukta kullanılabilecek olan bu tırnak biçimi ile birlikte tırnak şekli kare ve küt bir görünüm elde edilmesine yaramaktadır. Bir diğer tırnak stili ise oval tırnak biçimidir. Oval manikür yapma işlemi kişinin tırnaklarının uç kısımlarını yuvarlak olarak törpülenmesi ile elde edilmektedir. Kısa tırnak biçiminde ise kişilerin tırnak yatağının kısa olmasıyla daha da başarılı bir sonuç gösterecektir.

Nişantaşı Manikür Fiyatları

Nişantaşı manikür fiyatları için bizimle iletişime geçiniz. Öncelikli olarak manikür yaptırılacak olan bir kişi güzellik salonuna göre fiyat değişikliği olacaktır. Bütçeye göre olanı tercih etmek tamamen kişinin kendisine kalmıştır. Ancak iyi bir araştırma yaparsanız daha ekonomik ve daha güzel imkanlar bulabilirsiniz.