• 108
  • 0

Nişantaşı Nail art uygulaması yaptırmak isteyen kişiler tırnaklarına renk ve süs kazandırmak istemektedir. Türkçeye çevrildiğinde tırnakları uygulanan bu işlemin adı aslında tırnak süsleme sanatı olarak geçmektedir. Kadınlar gündelik hayatını koşturmasında tırnaklarının özenli ve bakımlı olmasını istemektedir. Bu özen ve bakımın aynı zamanda tırnaklara uygulanan süsler ile de belirgin hale getirmeyi istemektedirler. Bu sayede tırnaklar daha ilgi çekici bir hale gelmektedir. Son zamanlarda oldukça trende olmuş bu uygulama sayesinde pek çok kadın tercih etmek istemektedir. Öncelikli olarak bu uygulamanın nasıl uygulandığı ve süreci bilmek önemlidir. Tırnak süsleme sanatında farklı renk ve teknikler kullanılmaktadır. Bu teknikler içerisinde fırça ve kalemler yardımıyla yapılan geometrik desenler, çiçekli desenler veya birbirinden farklı noktalı desenler olmaktadır.

nail art işlemi

nail art

Nişantaşı nail art tekniği sayesinde tırnaklar çok daha süslü ve bakımlı hale gelmektedir. Öncelikli olarak kişinin istediği bir tasarım veya teknik olup olmadığı sorulmaktadır. Bu teknikleri uygularken kişilerin tırnaklarına birbirinden farklı geometrik desen veya çiçekli desenler çizilebilmektedir. Ancak bu çizimleri gerçekleştiren kişinin alanında bilgili olması gerekmektedir. Tabii yalnızca bilgi bu alanda yeterli kalmamaktadır. Öncelikli olarak bu tasarım gerçekleştiren kişinin yetenekli olması gerekmektedir. Tırnaklara uygulayacağı tasarımla birlikte tırnağa zarar vermeden oldukça bakımlı bir yöntem yapılabilmektedir.

Nail art uygulaması

Nişantaşı nail art uygulamasını kolay bir şekilde özel bir kalem yardımıyla yapmak mümkündür. Öncelikli olarak bu uygulamayı yapacak olan kişinin çeşitli materyal ve tırnak süsleme konusunda yetkin birisi olması gerekir. Dolayısıyla tırnağınıza şekil verecek olan kişinin daha önce bu alanda çalışmış ve o şekilde hizmet veriyor olması gerekmektedir. Uygulamaya başlamadan önce sizlerin istediği bir desen olup olmayacağı sorulmaktadır. Tasarımcı tırnağınıza bu şekli yapmadan önce kafasında belli başlı planlarla oturtacaktır. Sonrasında malzemeler ile birlikte tırnağınıza bu şekli işleyecektir. Uygulamanın vakit açısından yoğunluğu tamamen yapacak olan kişiye bazıları. Ancak bunun dışında şeklin karmaşıklığı da ayrıca bir etkendir. Kullanılan malzemelerin iyi olması ve kuruma açısından da özen gösterilmesi bir diğer ayrıca etkenlerden biridir.

Nail art yapılışı

Nişantaşı nail art yapımı konusunda pek çok farklı tasarım modelleri bulunmaktadır. Öncelikli olarak yapacak olan kişi bir sanat eseri gibi ünlü tabloları veya anime karakterleri tırnaklara tasarlayabilmektedir. Ancak bunun dışında gerekli ekipmanlarla çeşitli desen ve şekilleri tırnağa tasarlamak mümkündür. Pek çok farklı şekilde tırnak ekipmanları ile birlikte binlerce yeni tırnak modeli üretmek mümkündür. Ancak bu durumda tasarımı yapan olan kişinin ustalaşmış olması gerekecektir. Bu durumda noktalama kalemi, çizgi bandı, sıvı lateks, tırnak taşları ve desen şablonları, tırnak süsletme kalemleri gibi pek çok malzemeye ihtiyaç duyulur.

Nail art tasarımı

Nişantaşı nail art tasarımı konusunda yelpazeyi genişletmek oldukça mümkündür. Bunun sebebi ise hayal gücünün genişliği ve tasarımı yapan kişinin yeteneğine bağlıdır. Öncelikli olarak tasarıma başlayacak olan kişi belirli ekipmanlarının olduğundan emin olmalıdır. Bu ekipmanlar öncelikli olarak noktalama kalemiyle ifade edilebilir. Farklı boyutlarda noktalar ve çeşitli şekiller yapmak için noktalama kalemine ihtiyaç vardır. Sonrasında tırnak çevresini ürünlerle kirletmemek için sıvı lateks’e ihtiyaç duyulmaktadır. Üstelik tırnak taşları veya minik objelerle de tasarımı güçlendirmek mümkündür.

Nail art tasarım aşamaları

Nişantaşı nail art tasarım adımına geçmeden öncelikli olarak aşamaları tamamlamak gerekir. Bu süreçte tasarıma geçmeden tırnak yüzeyini pürüzsüz bir hale getirmek gereklidir. Tıpkı bir ojeyi sürmeden tırnak yüzeyinin fazla nem ve yağdan arındırılması gerektiği gibi. Öncelikli olarak tırnak çevresindeki etler temizlenmelidir. Sonrasında sıvı lateks tırnak etlerinin olduğu parmaklara kadar sürülmelidir. Sıvı lateks bu noktada tırnak etlerinin kirlenmesini engellemektedir. Tasarıma geçmeden önce tırnak yüzeyine base coat adı verilen bas sürülmelidir. Sonrasında tasarımı yaptıracak olan kişinin Fikri alınarak tasarıma başlanmak için zemin de hazırlanmalıdır. Tasarım için gerekli olan çizgi bandı, noktalama kalemi veya tırnak taşları kullanarak desene derinlik katılabilir. Böylece profesyonel bir çalışma ortaya çıkmış olacaktır. Tırnak süsleme kalemleri de bu alanda tasarımı yapacak olan kişinin işini kolaylaştırmaktadır. Üstelik çok daha canlılık ve tasarıma derinlik katmak adına iyi bir yöntem olmaktadır.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *